Biografía (Catalá)

Va néixer a Albelda (Osca), el 25 d’ Agost de 1907, i va ser batejada el 12 de setembre en la mateixa població.

Als catorze anys va sentir la crida a una entrega total a Jesucrist, i un atractiu ers l’ espiritualitat ignasiana: “La Major Glòria de Déu”, en seguiment del Crsit i unida a Ell, es convertí en la raó d’ ésser de la seva existència. Mentrestant obtingué la llicenciatura en Ciencies Quimiques, a fi de ser un instrument més apte per al seu servei.

A través d’ un sorprenent i no pretingut paral-lelisme amb l’itinerari espiritual de Sant Ignasi de Loiola, el Senyor la portà a cristalitzar els seus projectes en la Companyia del Salvador, eriigida en Congregació Religiosa de dret diocesá l’ any 1952, i de dret pontifici el 1986.

Dèu assigná, dins la seva Església, la parcel-la de l’ educació cristiana de la joventut, sobretot universitária a qualsevol part del món. Amb aquesta finalitat van sorgir els Col-legis Mater Salvatoris que tenen com a misiió propagar el carisme que Déu li donà: adhesiò al Papa, un amor tendre a la Santíssima Verge i ser un permanent ferment evangèlic dins la societat per a portar-la a Jesucrist.

Morí santament a Madrid, en 12 de Gener de 2001, i les seves despulles descansen en el cementiri de la Casa d’ Espiritualitat de la Compayia, a Mota del Marqués (Valladolid).

Es prega que comuniquin els favors rebuts per la seva intercessió a les Religioses de laCompanyia del Salvador: carrer Tapia de Casariego, 19, 28023 Madrid (Espanya).