BIOGRAFÍA

La Maria Félix neix el 25 d’agost de 1907 a la vila d’Albelda. (Osca, Espanya)

Els seus pares, Ramon i Florentina, es van preocupar de que rebés una educació acurada, cursant el batxillerat com interna al col·legi de la Companyia de Maria, a Lleida. Allí, amb catorze anys, viu per primera vegada l’experiència dels Exercicis Espirituals de Sant Ignasi de Loiola. Sent molt intensament l’amor i la crida del Senyor i la seva resposta – segons llegim en el seu diari – no pot ser més clara i decidida: “Sóc seva plena i conscientment per sempre”.

Degut a l’oposició dels seus pares a la vocació religiosa, comença els estudis universitaris i obté, l’any 1930, la llicenciatura en Ciències Químiques a la Universitat de Saragossa. Sap que Déu la vol seva, però ni on ni com es realitzarà la seva vocació. El seu desig, mentre s’aclareix la voluntat de Déu sobre ella, es dedicar-se a l’apostolat entre les joves estudiants. El dia 15 d’agost de 1934, amb la seva primera companya, Carmen Aige, fa un vot privat de gastar la seva vida en profit de les ànimes i del servei de l’Església. La major gloria de Déu, seguint a Crist i unida a Ell, es converteix en la raó de la seva existència.

Poc a poc, es van unint a ella altres joves universitàries. A Barcelona, l’any 1940, reben el permís per viure en comunitat i, l’any 1952, son rebudes per l’Església com a Congregació Religiosa de Dret Diocesà. L’any 1986, la Companyia del Salvador va ser aprovada per la Santa Seu com a Institut de Dret Pontifici.

Durant 18 anys, la Mare Maria Félix Torres serveix a les seves germanes com a Superiora General. Déu li va assignar dins la seva Església la parcel·la de l’educació cristiana de la joventut, sobretot universitària. Amb aquest fi obre a Espanya i a Amèrica els Col·legis Mater Salvatoris, que transmeten el carisma que el Senyor li va concedir: adhesió al Papa, amor tendre a la Mare de Déu i fer dels joves permanent ferment evangèlic en la societat, per portar-la a Jesucrist.

Fins la seva mort el 12 de gener de 2001, a la Curia General, a Madrid, la Mare Maria Félix és amb tota veritat ‘’ànima i mare” de la Congregació, tot i portant una vida tan discreta que ben pocs sabien que era la Fundadora. Desprès de la seva mort, s’han anat multiplicant els testimonis de persones que recorden les coses extraordinàries de la seva vida, s’encomanen a ella en les seves oracions i atribueixen favors a la seva intercessió. La causa de canonització de la Serventa de Déu es va introduir a Madrid el 2009. El 10 de juliol de 2020, el Papa Francesc va autoritzar a la Congregació de les Causes dels Sants a promulgar el decret de virtuts heroiques, declarant-la Venerable.

A partir d’aquest moment, la nostra Mare Església confirma que s’ha vist en ella un exercici extraordinari de totes les virtuts cristianes. Amb l’estudi i l’aprovació d’un miracle obtingut per la seva intercessió, la Mare María Félix es pot declarar Beata i un segon miracle obrirà el camí per a la seva canonització.